Becsvölgye Önkormányzata

Háziorvosi tájékoztató

Kedves Betegeink!


Nehéz napokon és hétvégén vagyunk túl és sajnos ennél még sokkal nehezebbek előtt állunk.
Mivel a következő hetekben, hónapokban többnyire csak virtuálisan találkozunk, ezért most szeretnénk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat, ami háziorvosi rendelésünk megváltozott rendjével kapcsolatos.


* A legfontosabb: láz, légúti tünetek, nehezített légzés esetén NE lépjen ki otthonából és különösképpen TILOS belépni a rendelőbe! Hívja a rendelőt telefonon!

* Így járjon el akkor is, ha 14 napon belül külföldön járt, vagy 14 napon belül koronavírus gyanús személlyel találkozott.

* Csak akkor jöjjön a rendelőbe, ha feltétlenül indokolt: sürgős, súlyos, halaszthatatlan esetben!

* A krónikus betegségek miatti gondozást, időszakos vérvételeket, leletek megbeszélését halasztjuk. Ha mindenképpen tanácsra van szüksége, telefonon állunk rendelkezésre!

* Lejáró szakorvosi javaslatok (javaslatos gyógyszerek és segédeszközök) és a közgyógyigazolvány a veszélyhelyzet megszüntetése után még 90 napig érvényben lesznek.

* Lejáró jogosítványokra ugyanígy érvényes a meghosszabbított időpont, így emiatt se jöjjenek kérem a rendelőbe!

* Állandó gyógyszerek felíratására is vegye igénybe a telefont illetve az e- recept lehetőségét. Hozzátartozó részére is ki lehet váltani a gyógyszereket vény felmutatása nélkül, elektronikus alapon. Előtte ne felejtsen el szólni nekünk, hogy feltöltsük a vényt!

* Fogászaton csak sürgősségi ellátás folyik, a magánrendeléseken is!

* Kórházi rend: szakrendelésre csak sürgős esetben, beutalóval juthatnak be! Minden egyéb vizsgálat, szűrés, előjegyzett időpont törlésre került!

* Táppénz: bármely saját megbetegedés illetve járványügyi megfigyelés esetén jár. Kérem, ha gyermekükkel szükséges otthon maradni az oktatási rend megváltozása miatt, a Munkaügyi törvény ide vonatkozó rendelkezéseit kövessék és erről a munkáltatóval egyeztessenek!

* Aki már jelenleg is táppénzen van, nem kell 2 hetente papírt leadnia a munkahelyén, elég lesz majd csak a záráskor! Kérem telefonon egyeztessünk.


A járvány idején az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésre:


Rendelő: +36-92-563-000
Dr.Varga Ildikó: +36-70-3648816
Luczi Mária: +36-30-4354824
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Kérjük, ha sürgős, inkább telefonáljon! Az írásos üzenetekre csak a nap végén tudok válaszolni, illetve az abban foglalt kéréseket másnap fogjuk teljesíteni.

Most mindannyiunkra szükség van a járvány elterjedésének lassításában, hogy az egészségügyi ellátórendszer képes maradjon a sürgős műtétek és az akut betegek ellátására is!
Kérjük, csak az hagyja el otthonát, akinek halaszthatatlan, mert dolgozik, mert élelmiszert vagy gyógyszert vásárol.
Kerüljünk minden személyes kontaktust, hiszen tudjuk, a tünetmentes ember is átadja a betegséget okozó vírust!
Mi, a rendelő dolgozói, türelemmel állunk az előttünk álló ismeretlen elé és erre kérek ma mindenkit a körzetemben is!

Tisztelettel: Dr. Varga Ildikó Háziorvos
Luczi Mária Körzeti Nővér

Pályázatok

 

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA-10

palyazat2

Pontos idő

 

Névnap

Ma 2024. június 18., kedd, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
<